Bitkoin pada ispod 5.000 dolara!

Autor: yahoo.com, republika.rs

Vesti

15.03.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cena Bitkoina nakratko je potonula ispod 4.000 dolara pre nego što se vratila na između 5.300 i 5.500 dolara u periodu od 30 minuta. Brz rast cena usledio je sa žalbama na Tviteru da je platforma za trgovanje kriptografskim derivatima Bitmek otišla van mreže, mada nije jasno da li je to povezano.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Bitkoin i šire tržište kriptovaluta nastavili su ove sedmice oštar pad, a najveća svetska kriptovaluta pala je na oko 4 800 USD.

Prostor kriptovaluta odjeknuo je širim tržištima na globalnom nivou: akcije su bile u režimu slobodnog pada, što je nagnalo još jedno zaustavljanje trgovanja jer je S&P 500 u četvrtak doživeo još 9,5 posto pada. Industrijski prosek Dov Jones takođe je smanjen za oko 10 procenata, dok je tehnološki teški Nasdak pao 9,43 procenta, na oko 7,201 baznih poena.

Azijska tržišta nisu imala ništa manje od toga što je australijski ASKS All Ordinaries pao 7,23 procenata, a tokijski Nikkei 225 je pao za 4,4 procenta i nastavio je da nastavlja svoje dublje gubitke usred pandemije koronavirusa.

S tržišta je izbrisano gotovo 63 milijarde dolara jer je ukupna tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta pala sa 223 milijarde na 161 milijardu dolara, a BTC je tokom proteklih 24 sata opao za više od 39 procenata, na nivoe koji nisu viđeni od aprila 2019. godine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Što se tiče ostalih glavnih kripto aktiva, ethereum (ETH) je 109 USD, dok se KSRP (KSRP) trguje na 14 centi.

Stanja sa 100 ili više bitkoina pala su na najnižu tačku od 31. decembra 2019, signalizirajući let za gotovinu dok su druga pretpostavljena sredstva u sigurnom utočištu poput zlata pala za 3,5 odsto.

U kratkom roku, investitori očekuju veliku volatilnost. Međutim, mnogi izražavaju optimizam kada razmatraju dugoročnost.

- Nije tržište za slabovide. Konačni gubici su veliki - rekao je izvršni direktor BCB grupe Oliver von Landsberg

- Ispred polovine imamo prodaju po pola cene i neće dugo trajati. Tržište je prekriveno koreliranim globalnim ekonomskim podrhtavanjem i nije teško uočiti kratkoročnu korekciju - dodao je Landsberg

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading