Naš čelik će biti jeftiniji od ostalog

Autor:

Vesti

06.10.2017

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska komisija izuzela je Srbiju iz odluke o uvođenju novih antidamping mera i carina, što znači da železara u Smederevu neće plaćati nikakve penale na izvoz, odnosno da će biti konkurentnija od ostalih.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
EU preduzela mere da zaštiti preduzeća

Nove antidamping mere odnose se na uvoz čeličnih proizvoda iz Brazila, Irana, Rusije i Ukrajine u Evropsku uniju, dok je Kina još ranije bila obuhvaćena ovim merama. Na isporuke toplo valjanih čeličnih limova iz Brazila, Irana, Rusije i Ukrajine plaćaće se takse od 17,6 do 96,5 evra po toni.

Železara u Smederevu neće plaćati nikakve penale na izvoz

- Srpski uvoz u EU, iako je u početku bio deo istrage, nije uključen u konačnu regulativu jer se njihov obim smatra zanemarljivim - kažu u Evropskoj komisiji.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

U EK dodaju da je ova mera još jedna u nizu koje je EU preduzela da zaštiti "evropske preduzeća i industriju od nepoštenih trgovinskih praksi". Cilj je, naglašavaju u komisiji, da se osiguraju jednaki uslovi i lojalna konkurencija za evropske kompanije.

Ova mera je 48. po redu kada je reč o antidamping i antisubvencionim merama EU na proizvode od čelika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading