MINISTAR FINANSIJA SINIŠA MALI O PODSTICAJIMA DRŽAVE: Vinarima ove godine čak 8,9 miliona evra

Autor:

Vesti

14.02.2020

22:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali najavio je tokom manifestacije Sveti Trifun na Savskom vencu, koju su organizovali Udruženje vinara i vinogradara i turistička organizacije te beogradske opštine, da će iz republičkog budžeta ove godine biti izdvojeno tri puta više novca za razvoj vinogradarstva, odnosno 8,9 miliona evra.

RepublikaFoto: Tanjug/Bojan Stekic
Siniša Mali

Mali je naglasio da su vinari na sastanku kojem je prisustvovao i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović tražili upravo 8,9 miliona i da im je taj novac u celosti odobren. Objasnio je i da će finansijska sredstva biti iskorišćena za subvencije, zasade, promociju vina.

- Vizije i ideje vinara biće usvojene u narednih nekoliko sedmica u strategiji razvoja vinarstva i vinogradarstva do 2030. To je pravi način da se definišu ciljevi i putokaz kako bi ova industrija rasla i postala brend Srbije - izjavio je Mali na manifestaciji održanoj u Kući kralja Petra.

111

VINARIJA IZ CELE SRBIJE PRIJAVILO SE ZA OCENJIVANJE

Prethodno, organizovano je ocenjivanje srpskih vina, koja su rangirali naši najveći eksperti u ovoj oblasti. Između 295 uzoraka vina, izabrana su po tri najbolja u osam različitih kategorija. Za ocenjivanje se prijavilo 111 vinarija iz cele Srbije.

- Cilj organizatora ove svečanosti je da se vidi kakav je danas kvalitet srpskog vina jer je pred nama 10 godina intenzivnog razvoja, tokom kojih je predviđeno podizanje na hiljade hektara vinograda i investiranje u opremanje vinarija, razvoj vinskog turizma, promociju vinskih regija i srpskih vina u zemlji i inostranstvu - poručio je Božidar Aleksandrović, predsednik Udruženja vinara Šumadije. K. I.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading