REKORDNI REZULTATI ER SRBIJE U JANUARU

Autor: Republika

Vesti

07.02.2020

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Er Srbija je zabeležila rekordan broj prevezenih putnika u januaru, nastavivši trend rasta iz prethodne godine.

Foto: Promo

Tokom prvog meseca ove godine ukupno je prevezeno 168.856 putnika sa beogradskog aerodroma, što je za gotovo 36 hiljada, odnosno 27 odsto, više u odnosu na isti period prošle godine. To ujedno predstavlja i najbolji rezultat za januar od pokretanja Er Srbije 2013. godine. Istovremeno, popunjenost kapaciteta za prevoz putnika (Load Factor) na letovima iz Beograda povećana je za 7 procentnih poena u odnosu na januar 2019. Pored toga, broj destinacija Er Srbije iz sprske prestonice porastao je sa 34 na 41, dok je prodaja sve popularnijih dodatnih usluga povećana za 44 odsto, u poređenju sa istim mesecom prosle godine.

- Zadovoljni smo što novu godinu počinjemo postavljanjem novih rekorda i što beležimo dobre rezultate već u januaru koji, kada je reč o broju putnika, tradicionalno važi za slabiji mesec u avio-industriji. Prethodna godina je, po broju prevezenih putnika i novih destinacija, bila najuspešnija za Er Srbiju do sada i raduje nas što postavljamo čvrste temelje za dalji rast u 2020. godini - izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.

Nacionalna avio-kompanija je u 2019. godini, uvođenjem 23 nove linije i uspostavljanjem operacija sa još dva aerodroma u Srbiji, zabeležila najsnažniju ekspanziju od kada posluje kao Er Srbija. Prevezeno je rekordnih 2,81 miliona putnika, a dobri rezultati ostvareni su i u vansezonskom periodu, kada je prevezeno gotovo 25 odsto više putnika u odnosu na isti period 2018. godine. Krajem oktobra prošle godine, nacionalni avio-prevoznik je dočekao i jubilarnog 15-milionitog putnika za šest godina poslovanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading