Vesić: U novembru beogradski prosek plata bio skoro 600 evra

Autor: Tanjug

Vesti

27.01.2020

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je, prema zvaničnim podacima koji su objavljeni 24. januara, prosečna plata u novembru u Beogradu iznosila 69.713 dinara.

RepublikaFoto: Tanjug/Str
Goran Vesić

Vesić je za TV Hepi kazao da je već u novembru ispunjeno obećanje dato građanima da će do kraja 2019. prosečna plata u Beogradu biti skoro 600 evra.

Dodao je da će kada 22. februara budu objavljeni podaci za decembar prosečna plata u Beogradu biti između 600 i 615 evra.

- Povećanje plata u Beogradu nastaviće se od januara ove godine jer zaposleni u javnom sektoru Beograda primaju od početka ove godine regres i imaju povećanje plata, a rastu plate i u privatnom sektoru posebno u građevinskom sektoru i uslugama - poručio je Vesić

On je podsetio da je prosečna plata u prestonici u novembru prošle godine iznosila 593 evra, ukazao je Vesić, dok je u novembru 2013. godine bila 465 evra i da je tada stopa nezaposlenosti iznosila 25 odsto.

- Poslednjeg dana oktobra prošle godine stopa nezaposlenosti u Beogradu je bila 7,7 odsto - naveo je zamenik gradonačelnika.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading