Otvara se 2.000 novih radnih mesta u Zaječaru

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

27.12.2019

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početkom naredne godine počinje gradnja fabrike kompanije "Aptiv Pakard", u koju je uloženo 20 miliona evra. Ovo bi mogla biti dobra poslovna šansa za sve ljude iz Zaječarskog okruga.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Vlada Srbije potpisala je memorandum o razumevanju sa britanskom kompanijom "Aptiv Pakard" koji podrazumeva otvaranje fabrike u Zaječaru.

Predviđa se ulaganje u iznosu od 20 miliona evra i zapošljavanje 2.000 novih radnika, a sa radom bi trebalo početi u prvom kvartalu 2020. godine. Fabrika će biti građena od temelja do vrha, pa tako predstavlja "grinfild investiciju", a plan je da pogon ima čak 40.000 kvadrata.

Za "Aptiv Pakard", ovo će biti treće ulaganje u Srbiji, nakon fabrika otvorenih u Leskovcu i Novom Sadu. Inače, ova kompanija bavi se proizvodnjom električne i elektronske opreme za vozila, sedište joj je u Dablinu, a posluje u 45 zemalja i zapošljava 147.000 radnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Mika

27.12.2019 09:53

A Braničevski okrug ni autoput ni radna mesta. Kao da smo namerno zaboravljeni.

Odgovori 12 0