PUPS: Beogradski penzioneri DOBIJAJU 13. PENZIJU

Autor: Tanjug

Vesti

27.09.2017

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

PUPS očekuje da se do kraja godine penzionerima isplati jednokratna pomoć, a od januara počne postepeno povećanje penzija, dok vlastima u Beogradu predlaže da razmisle o takozvanoj "13. penziji" za najsiromašnije penzionere prestonice.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Penzionerima jednokratna pomoć od 6.000 dinara

- Posle tri godine dobrovoljnog odricanja od svojih stečenih prava zarad spasa države od bankrota koji je pretio u jesen 2014, vreme je da sa penzionera, koji neretko od svojih penzija izdržavaju i svoju decu i unuke, teret ''zatezanja kaiša'' pređe malo i na neke druge slojeve našeg društva - ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, s obzirom da Srbija, prema računici delegacije MMF-a i našeg ministra finansija, u prvih osam meseci ove godine ima suficit od 120 milijardi dinara, PUPS očekuje da jednokratna pomoć od 6.000 dinara penzionerima bude isplaćena do kraja ove godine, a da od januara startuje i postepeno povećanje penzija. 

- Takođe, kada je reč o 100.000 najsiromašnijih beogradskih penzionera, PUPS predlaže vlastima u glavnom gradu da razmisle i o isplati tzv. ''13. penzije'' koja je jedna od tekovina borbe naše stranke za prava najstarijih sugrađana - dodaje se u saopštenju Informativne službe PUPS.


Podržavajući jučerašnju najavu predsednika Republike da će građani Srbije "uskoro imati najveće plate i penzije veće nego ikada pre", PUPS dodaje da se pridružuje i predsednikovoj zahvalnosti građanima zato što su verovali u reforme, ali posebno ističe da su upravo penzioneri bili najveći heroji teških reformi kroz koje je Srbija morala da prođe, zbog čega očekuje da Vlada Srbije najhitnije operacionalizuje "produžetak ugovora o međusobnom poverenju" između najstarijih sugrađana i onih koji su s njima bili "i u dobru i u manjem dobru".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Radomir

28.09.2017 20:24

Кркобабић није истински представник пензионера. Заборавио је незаконито, наводно привремено отете пензије и то насиљем над пензионим системом. Сада свађа пензионере, тражећи да Београд ис0плати тринаесту пензију. Тиме не испољава лојалност председнику Вучићу, већ лупета глупости и тако му чини медвеђу услугу, јер ће, наравно, све то бити протумачено као изборна награда у Београду. Врати ти оно што си незаконито отео, па усклађуј пензије са платама по закону. И, наравно да пензије никада нису биле веће, али ни порези, таксе... Отето проклето, то не треба заборавити. Није заборављено ни избворно обећање - да неће бити умањења пензија, а прво је по пензионерима ударено...