Moravski koridor trasira put privrednog i turističkog razvoja

Autor: RTS, Republika

Vesti

10.12.2019

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moravskim koridorom od Beograda do Vrnjačke Banje stizaće se za sat i po vremena. Skratiće se i put do Kragujevca, zahvaljujući petlji u selu Vrbi. Na deonici dugoj 25 kilometara od Kraljeva do Vrnjačke Banje biće isključenja i na Kamiđori i u selu Vrnjci.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Foto: Ilustracija

Meštani duž Morave, od Vrnjačke Banje do Kraljeva, čekaju da ih auto-put približi gradovima, ali i da ukroti reku.

- Nama će značiti puno zato što je ovaj kraj poslednjih nekoliko decenija imao velikih problema zbog Morave. Sada sa ovim novim nasipom koji će doći uz auto-put mislim da će taj problem biti rešen - navodi Dejan Ćilerđić iz Gračca kod Vrnjačke Banje.

Dušan Miletić iz Podunavca navodi da je koridor nedostajao ovom kraju, jer je, kako kaže, postojeći put previše opterećen.

U vrnjačkoj dolini Morave radi i oko 50 malih privrednika. U lokalnoj samoupravi uveravaju da ih nova saobraćajnica neće odvojiti od tog turističkog mesta, jer će na svaka dva kilometra biti podvožnjak za šlepere.

Auto-put će trasirati put razvoju turizma

- Auto-put neće smetati privrednicima, ako neće oni mogu da koriste magistralu, normalno kao svuda po Srbiji - navodi Zoran Kočarinac iz Gračca.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić očekuje da će auto-put trasirati buduće dobre turističke godine u ovom kraju.

- Otvaranjem aerodrome 'Morava' u Lađevcima i gradnjom auto-puta mi ćemo konačno postati pravi centar Srbije - ocenjuje Terzić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
klima

10.12.2019 13:42

A istocna Srbija nema nikakav autoput niti fabrike.