ZAJEDNIČKI DO RASTA TRŽIŠTA AUTOMOBILA: Sindikati Pežo-Sitroena podržali spajanje sa Fijatom

Autor: Rojters

Vesti

19.11.2019

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina sindikata koji zastupaju radnike u francuskoj kompaniji Pežo-Sitroen Automobili (PSA) podržava planirano spajanje sa Fijat Krajslerom, vredno 50 milijardi dolara, saopštili su danas čelnici PSA i predstavnici sindikata.

Foto: PSA Media

Međutim, sindikati su rekli da će, kada sporazum o spajanju bude potpisan, tražiti detaljne informacije o planovima za kombinovano preduzeće.

Na sastanku radničkog saveta PSA, svi predstavnici sindikata u savetu izglasali su pozitivno mišljenje o spajanju.


- Ostaćemo oprezni kada je reč o socijalnom efektu i čekaćemo jasniju i detaljniju sliku plana vezano za obim posla koji ćemo nameniti fabrikama. Ali projekat, u obliku u kojem je predstavljen ima smisla jer se dve grupe međusobno dopunjuju, dobrog su finansijskog zdravlja i zahvaljujući novom formatu dostići će kritičnu veličinu koja je od vitalnog značaja za današnje poslovanje u auto-industriji - rekao je Frank Don, predstavnik sindikata CFTC.

Spajanje će pomoći firmama da udruže resurse kako bi ispunili stroga pravila o emisiji štetnih gasova i ulagali u električna i samoupravljajuća vozila, kao i da se suprotstave većem padu tržišta automobila

Osiguranje podrške moćnih evropskih sindikata biće od presudnog značaja za udruženo preduzeće, koje će zapošljavati više od 400.000 radnika i imati više stotina fabrika širom sveta.

Dogovor je izazvao zabrinutost u Nemačkoj i Britaniji, gde su pogoni koji proizvode automobile Opel i Vaukhall poslednjih godina smanjili radna mesta kao deo smanjenja troškova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading