Potpisan sporazum između kompanije "Brose" i Grada Pančeva

Autor: epancevo.rs

Vesti

15.11.2019

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Pančevu je danas potpisan sporazum između kompanije "Brose" i Grada Pančeva. Sporazum predviđa izgradnju najmodernijih postrojenja za megatorniku i automobilsku industriju. Ugovor su potpisali predstavnici kompanije "Brose" i republičke Agencije za imovinu.

Pančevo

Nemačka kompanija "Brose" uložiće preko 180 miliona evra u svoju fabriku gde će se zaposliti preko 1100 radnika. Ona će biti izgrađena u Severnoj industrijskoj zoni u Pančevu.

Kako je nedavno najavio i predsednik Aleksandar Vučić prilikom posete nemačke delegacije Srbiji, prosečna plata u kompaniji "Brose" biće 1700 evra, što je danas i potvrđeno, nakon potpisivanja ugovora i obraćanja.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov izjavio je da je danas veliki dan za Pančevo i državu Srbiju. Prema njegovim rečima dolazak ovakve kompanije lidera ima veliki značaj s obzirom da se radi o kapitalnoj investiciji vrednoj preko 180 miliona evra i gde će posao naći 1100 ljudi.

Ova investicija znači opstanak mladih u Pančevu, s obzirom da imamo odličnu mrežu srednjih škola, naglasio je Pavlov, dodajući da će veliki benefit imati i mala i srednja preduzeća koje je pozvao da iskoriste dolazak kompanije i da se nametnu kao lokalni dobavljači.

Pavlov je posebno zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću koji je značajno uticao na dolazak "Brose" kompanije u Srbiju i Pančevo i zato što je od naše zemlje napravio državu sa medjunarodnim ekonomskim ugledom.

Niklas Bejes iz kompanije "Brose" rekao je da ova firma posluje u 24 zemlje, preko 19 godina i ima zaposlenih preko 26 hiljada radnika. Bejes je rekao da je "Brose" specijalizovana za megatroniku i da je lokacija u Pančevu izabrana kako bi se pogoni ove kompanije širili i bili još bolji.

Bejes je najavio da će se "Brose" otvoriti i naučno istraživački centar. Iako je konkurencija bila velika, do dogovora se ipak lako došlo rekao je Hejes, jer su pregovori od starta bili odlični. Hejes je pohvalio i srpske škole. On je najavio registraciju firme, zatim da se od sledeće godine radi na instaliranju opreme, dok se u avgustu 2021.godine očekuje rad kompanije "Brose" u punom kapacitetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading