Spajaju se lanci bele tehnike: "Tehnomanija" preuzima "Vin vin"

Autor:

Vesti

13.11.2019

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Tehnomanija" preuzima "Vin vin", a integracija ova dva diva na srpskom tržištu računara, opreme i bele tehnike svakako će doneti povoljnosti za potrošače. Kako saznaje Srpski telegraf, Komisija za zaštitu konkurencije pre nekoliko dana dala je odobrenje "Tehnomaniji" da preuzme "Vin vin", što znači da nakon spajanja neće imati monopol, to jest preveliki udeo na našem tržištu.

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić

"Tehnomanija" je kompanija sa dugačkom tradicijom u ovoj oblasti, osnovana je pre dve decenije, 1999. godine. Prema podacima Agencije za privredne registre, u prošloj godini poslovala je veoma uspešno, a ostvarena dobit veća je od 130 miliona dinara.

Kako za naš list kaže sagovornik iz poslovnih krugova, o tome da će "Tehnomanija" preuzeti konkurentski lanac čije je sedište u Čačku šuškalo se već nekoliko meseci.

"Tehnomanija" će preuzeti i veliki broj prodavnica koji je "Vin vin" imao širom Srbije

- Obe firme su bile dobro pozicionirane, međutim, "Tehnomanija" je svakako bila veći igrač na tržištu. Integrisanje je prirodan proces u trgovini, kao i u drugim privrednim oblastima. Korist od svega, pretpostavljam, mogli bi da imaju potrošači jer će objedinjene službe dve kompanije verovatno moći efikasnije da pokriju tržište i njegove potrebe - objašnjava naš sagovornik.

"Tehnomanija" je najveći maloprodajni lanac bele tehnike i računarske opreme i po broju prodavnica i preko interneta. U asortimanu ima i male kućne aparate, uređaje za video-nadzor, satove, nakit, igračke za decu...

Foto: Tanjug/D. GOLL

Integrisanjem u zajedničku mrežu "Tehnomanija" će preuzeti i veliki broj prodavnica koji je "Vin vin" imao širom Srbije.

130 miliona dinara "Tehnomanija" ostvarila dobit prošle godine

Tim povodom pokušali smo juče da dobijemo i komentar generalnog direktora "Tehnomanije" Dejana Radulovića, međutim, on je, kako nam je rečeno, bio na sastancima, a nije nam odgovorio ni na SMS poruku koju smo mu poslali.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading