Knežević i Saleh o mogućnostima za saradnju srpskih i egipatskih privrednika

Autor: Tanjug

Vesti

01.10.2019

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar privrede Goran Knežević razgovarao je danas sa predsednikom zajedničkog Srpsko-egipatskog poslovnog saveta Osamom Salehom o mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje Srbije i Egipta.

RepublikaFoto: privreda.gov.rs/
Ministar Knežević sa gostima iz Egipta

Knežević je, poželevši dobrodošlicu delegaciji iz Egipta, naveo da je vrednost trgovinske razmene dve zemlje u prvih sedam meseci ove godine iznosila 55 miliona evra. U prethodnoj godini je, dodaje on, razmena iznosila gotovo 70 miliona evra.

- Egipat je veliko tržište i ima prostora za unapređenje privredne saradnje. Takođe, potencijal i u udruživanju kompanija naših zemalja, radi zajedničkog nastupa na trećim tržištima. Tako mogu da se iskoriste i prednosti koje Srbija ima kroz sporazume o slobodnoj trgovini sa brojnim zemljama - rekao je ministar.

Ministar je predstavio i mogućnosti za saradnju u okviru procesa privatizacije i stečaja u Srbiji.

Osama Saleh je rekao da je prednost Egipta i nedavno potpisan Kontinentalni sporazum o slobodnoj trgovini, kojim je stvoreno najveće tržište na svetu, sa više od milijardu potencijalnih kupaca.

- U tom smislu, Egipat je "kapija Afrike", što otvara potpuno nove mogućnosti za saradnju naših privrednika - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading