Omča oko Hrvata polako se steže: Šaranović došao do 21 odsto akcija u Krašu

Autor: Blic, Republika

Vesti

01.10.2019

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zagrebačka berza je danas objavila saopštenje "Kraša" u kojem se navodi da je "Kappa Star Limited"(KSL) u vlasništvu srpskog preduzetnika Nebojše Šaranovića došao do 21,18 odsto deonica s pravom glasa hrvatske konditorske kompanije.

RepublikaFoto: facebook.com/Kraš
Foto: Ilustracija

To proizlazi iz saopštenja "Kraša", u okviru kojeg je priložen dopis KSL-a sa sedištem u Nikoziji. U tom se dopisu potvrđuje se da je KSL u petak prešao prag od 20 odsto i došao do 317.485 deonica, odnosno 21,18 odsto deonica s pravom glasa.

Taj broj i postotak deonica verovatno je povećan juče i danas kada je, do ovog trenutka, protrgovano s dodatnih 22 hiljade deonica.

Juče je Kraš ESOP, u kojem su udruženi mali deoničari "Kraša", na vanrednoj skupštini glasao protiv sklapanja Sporazuma o zajedničkom delovanju sa Mesnom industrijom Braća Pivac iz Vrgorca. Njihova odluka ne menja bitno stvari jer je najveći pojedinačni deoničar, Mesna industrija Braća Pivac, javnosti saopštio da i bez "Kraš ESOP" ide u ponudu za preuzimanje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

01.10.2019 18:33

Samo stežite,postepeno i polako pa će na otkup doći i sadašnje ustaške teritorije koje su bile srpske.