Evo koliko je danas evro

Autor: Tanjug

Vesti

18.09.2017

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dinar će u ponedeljak, 18. septembra, oslabiti prema evru za 0,1 odsto u odnosu na danas, i zvanični srednji kurs će iznositi 119,11 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

Dinar će biti jači prema evru za 0,1 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti jači za 3,4 procenata. Od početka godine, dinar je prema evru ojačao za 3,7 posto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je danas ojačao za 0,5 odsto na 99,45 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti jači za 2,2 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou jači za 10,2 procenta. Dinar je prema dolaru ojačao od početka godine za 17,8 posto.

NBS je kupila na međubankarskom deviznom tržištu od početka godine ukupno 1,02 milijarde evra i prodala 345 miliona evra kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa.

Najviša vrednost domaće valute prema novčanoj jedinici evrozone u ovoj godini bila je danas, kada je kurs iznosio 119,03 dinara za evro, dok je najniža zabeležena 3. i 13. februara, kada je jedan evro koštao 124,01 dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading