Elon Musk najavio Tesla automobile u Srbiji

Autor:

Vesti

24.09.2019

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pohvale srpskoj ekonomiji stižu sa svih strana. Od relevantnih međunarodnih institucija do svetskih zvaničnika koji ne kriju da Srbija postiže impresivne rezultate. Uz sve ovo danas se pojavila vest da Tesla automobili stižu u Srbiju. Tu vest je, ni manje ni više, objavio Elon Musk na svom Tviter nalogu.

RepublikaFoto: Tesla Motors
Tesla automobil

Ako vas brine cena goriva, obradovaće vas vest da ćete uskoro moći da se vozite električnim automobilima. Elon Musk je najavio dolazak Tesla vozila u Srbiju, Hrvatsku i Slovačku. Koliko je ova najava realna s obzirom na nedostatak infrastrukturne podrške za ovakva vozila?

Iako je Elon Musk u problemima sa sudom, odvojio je vreme da u opuštenom razgovoru sa fanovima na Twitteru najavi širenje prodaje Tesla vozila. Naime, na pitanje jednog korisnika kada mogu da se očekuju njegova vozila u Slovačkoj, Elon je napomenuo da će Tesla stići ne samo u Slovačku, već i u Srbiju, Hrvatsku i druge zemlje Istočne Evrope već početkom sledeće godine.

Spontana objava ili dugo planirana akcija?

Elon se očigledno spremio za najavu, otkrivajući kako će se Nikola Tesla biti ponosan što će se "njegovi automobili biti u zemljama odakle je poreklom". Konstrukcija rečenice je veoma interesantna, jer je Elon očigledno svestan natezanja Hrvatske i Srbije oko "prava" na Teslu. Da podsetimo, čuveni srpski naučnik je rođen u tadašnjem Austrijskom carstvu, tj. na teritoriji današnje Hrvatske. Musk je očigledno pazio da nekog ne uvredi, što znači da je reč o potezu o kojem već duže vremena razmišlja.

Čini se da je ta prognoza pomalo optimistična jer je potrebna infrastruktura koja će podržati električna vozila, a tu je i pitanje logistike, lokacija za prodajne salone, podrška servisnih centara… Inače, ovo nije prvi put da Elon Mask pravi pompezne najave širenja i prodaje Tesla automobila. Upravo su njegove objave na Twitteru bila povod za tužbu oko mešetarenja. Što ipak ne isključuje mogućnost da bi Tesla mogao da investira u Srbiju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading