Mali: Isplata većih plata već u decembru!

Autor: Tanjug

Vesti

17.09.2019

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najavljene veće plate za zaposlene u javnom sektoru biće obračunavane od 1. novembra, a isplaćene već početkom decembra, rekao je danas ministar finansija Siniša Mali.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Siniša Mali

Mali je za televiziju Pink rekao da će prosečne plate biti 500 evra već u decembru.

- To je cilj za koji smo se borili, a da li je dovoljno, smatram da nije, ali je to više od proseka od 300 evra koliko je bilo ranije - rekao je Mali i dodao da će plate rasti ako ekonomija bude rasla, jer je to je jedini način da građani posle teških reformi osete boljitak.

On je objasnio da je prosečno povećanje plata 9,6 odsto, a da je prošle godine iznosio 8,6 odsto i ocenio da nikada većeg povećanja nije bilo, bar ne u poslednjih desetak godina.

- Za osam meseci imamo suficit u budžetu, a povećanja plata posledica su pozitivnog rebalansa - rekao je on i dodao da se pozitivan rezultat vraća građanima kroz povećanje plata, jednokratne pomoći najstarijima i ulaganjima u infrastrukturu.

Mali je najavio da će svaki penzioner, bez obzira na visinu penzije, od 1. decembra dobiti jednokratnu pomoć od 5.000 dinara, kao i da se od 1. januara planira povećanje penzija u procentu koji će biti između 5,1 i 5,5.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Beogradjanin979

17.09.2019 15:27

Odlicno, Dokaz da Srbija napreduje.

SAFARI

17.09.2019 21:46

Sve pohvale za rad Vlade i predsednika.