Na pijacama gužve zbog ostavljanja zimnice: Najtraženije voće i povrće ima "jaku" cenu uprkos kraju sezone!

Autor: Republika

Vesti

16.09.2019

07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početkom radne nedelje na pijaci Zeleni venac u Beogradu ponuda voća i povrća je bogata. Prodavci kažu da je trenutno najtraženije grožđe i to za konzumaciju, ali velika je potražnja i namirnica koje su domaćicama neophodne za pripremu zimnice.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Cene voća i povrća nisu pretrpele velike promene u odnosu na prethodnu nedelju, ali je primetno da breskva održava relativno visoku cenu budući da je tražena za pripremu kompota. Njena cena kreće se od 80 do 100 dinara.

U ovom periodu, na tezgama je zastupljena šljiva u sve većim količinama. Cena šljive je 50 dinara za jedan kilogram.

O drastičnom skoku cene paradajza već se pisalo. To je bio rezultat vremenskih uslova koji nisu pogodovali paradajzu, pa se u kratkom vremenskom roku ona stabilizovala. Ipak, treba napomenuti da je paradajz zadržao visoku cenu - 100 dinara za kilogram je "jaka" cena ako se uzme u obzir da je polovina septembra (kada inače cena paradajza beleži značajno smanjenje).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Boris

16.09.2019 09:24

Postoji velika razlika u cenama od grada do grada. Šljiva u Vranju 20 do 30 dinara. A koliko je u vašem gradu? Jutros kod mene 70 dinara.