Mali: Mala i srednja preduzeća su motor razvoja ekonomije

Autor:

Vesti

15.09.2019

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Domaće kompanije koje zapošljavaju pedesetak ljudi nosioci su razvoja naše zemlje i država će učiniti sve što može da ih podrži, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Siniša Mali na manifestaciji Kosmajski kazan

On je obišao kompaniju "Bibli", poznatu po proizvodnji čvaraka u mladenovačkom selu Pružatovac. "Cilj nam je da podržimo domaću industriju i ovakve domaće kompanije, koje zapošljavaju 40 do 50 ljudi, a baš takve kompanije su nosioci razvoja naše zemlje - rekao je ministar Mali.

Kako je istakao, država će učiniti sve što može i po pitanju pitanju subvencija i podsticaja za ovakve kompanije.

- I sada, kada se kompanije kao što je ova suočavaju sa problemima po pitanju sirovina, pogotovu zbog ove svinjske kuge koja je u svetu, pogotovo u Kini, imala veliki uticaj, tu smo da pomognemo - rekao je i dodao da Mladenovcu "treba i velika kompanija, za koju smo obećali da ćemo da je dovedemo".

On je podsetio da je Srbija šampion u privlačenju investicija i potvrdio da će u sledećem talasu investicija jedna velika kompanija stići i u Mladenovac.

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

- Mladenovac napreduje u poslednje vreme, u poslednjih četiri godine urađeno je više od 150 kilometara puteva, 12,5 kilometara vodovodne mreže i 7,5 kilometara kanalizacione mreže -  rekao je Mali i dodao da se sada kreće sa velikim investicionim programom za Srbiju u kome će za četiri godine biti uloženo preko 12 milijardi evra u vodovod, kanalizaciju, asfaltiranje, domove zdravlja i vrtiće...širom zemlje.

Mali: Srbija je šampion u privlačenju stranih investicija

Svaka lokalna samouprava već radi projekte, pa i Mladenovac, da bi konkurisala za te investicije, rekao je on i dodao da je i to svrha njegove posete.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić zahvalio je ministru na podršci u realizaciji infrastrukturnih projekata u poslednje četiri godine. "Ono što me raduje je da će posebna pažnja biti usmerena na industrijalizaciju naše opštine i nova radna mesta, a očekujem da ćemo u narednom periodu uspeti da napravimo novu industrijsku zonu 'Jug' i da ćemo dovođenjem investitora poboljšati kvalitet života građana", rekao je on.

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Pružatovac i kompanija "Bibli" bili su domaćini manifestacija "Kosmajski kazan", a ministar Mali je primetio da treba podržžati manifestacije poput te, jer promovišu tradicionalnu hranu i piće i oživljavaju selo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Lina

15.09.2019 19:00

Drzava treba jos vise da podrzi takva preduzeca. Radujemo se investiciji u Mladenovcu.

SlobodanBG

15.09.2019 21:47

Drzava ce svakako pomoci malim i srednjim preduzecima.