Opština Odžaci plaća kamatu seljacima za poljoprivredne kredite

Autor:

Vesti

29.07.2019

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon više godina čelnici opštine Odžaci uspeli su da u budžetu izdvoje tri miliona dinara koje su opredelili za subvencionisanje kamate na poljoprivredne kredite. Ti krediti namenjeni su za tekuće sezonske aktivnosti u poljoprivredi.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP

Opština je nedavno uputila javni poziv svim poljoprivrednim proizvođačima sa područja te lokalne samouoprave koji su zainteresovani za ove kratkoročne kredite da se prijave na konkurs. To mogu da učine sve dok ima sredstava predviđenih za ovu namenu, a najkasnije do 31. decembra tekuće godine. Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom predaju se na šalteru Opštinske uprave Odžaci svakog radnog dana u vremenu od 7 do 13 sati.

Iznos kredita do pola miliona dinara

Poslovna banka isplaćuje podnosiocu zahteva iznos kredita koji minimalno može biti 100.000 dinara, a maksimalno do 500.000 dinara, sa rokom otplate od godinu dana, bez valutne klauzule. Opština Odžaci će subvencionisati 100 odsto kamate na odobrene kredite.

Odmah po podnošenju prijave poljoprivredni proizvođači će biti upućeni do Kancelarije za poljoprivredu, tamo će biti pregledana sva dokumentacija i ako je ona potpuna, poljoprivrednici će odmah odlaziti do banke da bi se dogovorili o načinu sufinansiranja, objasnili su u opštini Odžaci.

Inače, kratkoročne subvencionisane kredite odobravaće "Vojvođanska banka" Novi Sad koja je ispunila uslove javnog poziva i sa kojio je opština Odžaci zaključila ugovor o poslovnoj saradnji.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Odžaci

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading