SRBIJO, SRAMOTA: Evo zbog čega se najviše podižu keš krediti

Autor: blic.rs

Vesti

08.09.2017

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je leto iza nas, potražnja za keš kreditima, koja je u proteklih nekoliko meseci bila na rekordno visokom nivou, ne jenjava!

RepublikaFoto: pixabay.com
Plate ne mogu da pokriju ni svakodnevne potrebe

Građani su, prema nekim pokazateljima, tokom letnjih meseci ovu vrstu pozajmice mahom koristili kako bi finansirali putovanja. Međutim, već sa početkom jeseni i sredine septembra keš krediti se podižu sa drugom namenom – radi finansiranja neophodnih nabavki, ali i dugoželjenih planova, kao što je recimo renoviranje stana ili opremanje životnog prostora.

Kupovina udžbenika i školskog pribora

Kada znate da komplet novih knjiga za osnovce košta između 3.000 dinara za niže pa i do skoro 20.000 dinara za više razrede i da se ova cifra najčešće udvostruči, odnosno utrostruči po detetu, kada joj dodate troškove školske opreme, graderobe i obuće… ne čudi da porodice sa dvoje ili više dece svakoga septembra, gotovo tradicionalno, podižu brze keš kredite, ne bi li lako i bez glavobolje opremile svoje školarce.

Zimnica 

Možda zvuči zastarelo i banalno, ali nemali broj domaćica i danas je spreman da podigne keš kredit ne bi li napravile kvalitetnu i obimnu zimnicu. Priprema zaliha zdrave i raznovrsne hrane je ozbiljna investicija koja se višestruko isplati tokom zimskim meseci. Tako se domaćice neretko hvale da im se svaki dinar koji podignu od kredita višestruko vrati.

Nabavka ogreva za zimu 

Veliki troškovi centralnog i grejenja na struju doveli su do toga da se grejanje na prirodne materijale i drva vrati u velikom stilu. Finansiranje troškova ogreva tako je ponovo postao jedan od dominantnih razloga zbog kojih građani keš kredite podižu i nakon letnjih meseci.

Renoviranje i opremanje životnog prostora 

Veliki broj građana čeka da prođu nesnosne letnje vrućine, kako bi se najzad upustio u dugoplanirano renoviranje i adaptaciju. Procenjuje se da je 5.000 evra minimalni iznos za uređenje, bez obzira na veličinu životnog prostora, pa zato ne čudi da se ogromna većina ljudi u ovim poduhvatima oslanja na finansiranje iz kredita.

Ipak, stručnjaci upozoravaju da bi, želeći da što brže i lakše stignu do finansijskih sredstava, građani mogli da previde skrivene troškove i zamke ovakvih vrsta pozajmica. Zbog toga se građanima savetuju da prouče što veći broj različitih ponuda banaka, te da se na kraju opredele za onu koja nudi dobre i transparentne uslove – bez skrivenih troškova obrade, održavanja i prevremene otplate kredita.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading