Istekao rok za švajcarce, 90 odsto zajmova konvertovano

Autor: Tanjug

Vesti

07.07.2019

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rok za konvertovanje kredita u švajcarcima je istekao i još samo nekoliko banaka omogućava klijentima da ugovore potpišu i ponedeljak, pišu Novosti u sutrašnjem štampanom izdanju. Konačni rezultat znaće se narednih dana, a nezvanično je 90 odsto zajmova u švajcarcima konvertovano, što znači da je više od 15.000 dužnika pristalo na takvo rešenje, dok se tri do četiri procenta zaduženih odlučilo za sudski postupak.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Narodna banka najavila je kontrolu svih 15 banaka nakon okončanja konverzije, a Novosti pišu i da su se mnogi građani zaduženi u švajcarcima odlučili da kredite vraćaju u dinarima. 

Kako se navodi, oni su najpre sa svojom bankom potpisali novi ugovor o otpisu dela duga i konverziji iz franaka u evro, a zatim su, najlešće u drugoj banci, uzimali dinarski keš kredit kojim su "zatvorili" stambeni zajam, tako da rate otplaćuju u dinarima. 

RepublikaFoto: pixabay.com

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading