"Ikea" DERE na montaži

Autor:

Vesti

07.09.2017

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne samo da su "Ikeini" proizvodi skuplji od istovetnih komada nameštaja domaćih proizvođača već i usluga sklapanja košta neuporedivo više.

RepublikaFoto: Tanjug
Usluga sklapanja nameštaja "paprena"

Kupili ste ormar u "Ikei", a dobili kutiju punu dasaka. Ako ste od onih kojima imbus ključ nije omiljena igračka, a sklapanje tek kupljenog nameštaja nije porodična zabava, već nepotrebna muka, potražićete pomoć profesionalnih montažera u ovoj švedskoj kompaniji.

Jedan nezadovoljni kupac objašnjava da ta pomoć nije nimalo jeftina.

- Minimalna cena sklapanja, u zavisnosti od mesta prebivališta, iznosi od 3.999 do 5.999 dinara. Moja porodica nema vremena da se ceo dan bakće sklapanjem nameštaja, ali nemamo ni novca da platimo njihovog montažera. Kad bih imao dodatnih 6.000, kupio bih kvalitetniji komad nameštaja, a ne bih platio njegovu montažu - objašnjava naš sagovornik.

Tako bi stočić koji u "Ikei" košta 11.000 dinara sa sklapanjem koštao do 14.999 dinara. S druge strane, u jednoj domaćoj kompaniji u kojoj isti komad nameštaja košta 3.300 dinara sklapanje i isporuka koštali bi samo 800 dinara. I dok domaće kompanije za iznose iznad 10.000 dinara isporuku i sklapanje ne naplaćuju ako kupac živi do 15 kilometara od salona, u "Ikei" cena raste sa vrednošću proizvoda, pa preko 40.000 dinara iznosi deset odsto vrednosti kupljenog nameštaja.

I ne samo što papreno naplaćuje ove usluge, "Ikea" se još i šali na taj račun, pa se tako na bilboridima širom prestonice mogu videti slogani "Za mene je 'Ikea' kad sam najbolje plaćen montažer u Srbiji".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading