Uz pomoć NSZ do posla u Sloveniji, evo i kada

Autor: agencije

Vesti

04.07.2019

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je potpisan Operativni protokol o sprovođenju Sporazuma o zapošljavanju državljana Srbije u Sloveniji, saopštilo je srpsko ministarstvo rada.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Direktor Nacionalne službe Srbije za zapošljavanje Zoran Martinović i direktorka Zavoda za zapošljavanje Slovenije Mavricija Batić potpisali su "Operativni protokol o sprovođenju Sporazuma o zapošljavanju državljana Srbije u Sloveniji", saopštilo je srpsko Ministarstvo za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja.

Martinović je rekao da će tim sporazumom biti definisana prava i obaveze i poslodavaca i nezaposlenih lica i da će se obezbediti efikasnija zaštita njihovih prava u drugoj državi.

Sporazum će stupiti na snagu 1. septembra ove godine i sva posredovanja prilikom zapošljavanja radnika iz Srbije u Sloveniji obavljaće se u Nacionalnoj službi za zapošljavanje Srbije.

Ministar Zoran Đorđević je rekao je da je jedan od prioriteta Vlade Srbije zadržavanje mladih u zemlji i unapređenje njihovih uslova za rad, ali obaveza vlade je i da građanima koji žele da rade u drugim zemljama obezbedi sva prava koja imaju državljani tih zemalja.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije se zalaže i za to da strani državljani dođu i rade u Srbiji

Uz to, pošto "u oblasti digitalizacije kao zemlja imamo odličan napredak", rekao je ministar, "cilj je da se omogući veći broj poslova koji mogu da se obavljaju na daljinu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading