Siniša Mali: Investicioni paket će pomoći daljem rastu naše ekonomije

Autor: Republika

Vesti

25.06.2019

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali boravi u jednodnevnoj poseti Londonu, gde je danas učestvovao na Blumbergovom "Forumu o razvoju novih tržišta i perspektivama u 2019. godini", i tom prilikom govorio na panelu o izazovima sa kojima se susreću zemlje u razvoju.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Siniša Mali

Siniša Mali je istakao da su se sagovornici na panelu složili da je najveći izazov danas kako da ekonomije nastave da rastu.

- Mi smo prošle nedelje imali najuspešniju emisiju obveznica ikada, ovde na Londonskoj berzi, gde smo dobili nikada jeftiniji novac, a kojim smo vratili stare dolarske dugove. Upravo sam na tom primeru pokazao sagovornicima na forumu koliko je naša ekonomija ojačala u poslednjih nekoliko godina. Svi smo se složili da je upravo najveći izazov kako da naše ekonomije nastave da rastu - istakao je ministar finansija.

On je dodao da je u tom smislu veoma važan upravo veliki investicioni paket, koji je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nedavno najavio.

- Tu će se naći projekti koje ćemo sprovoditi u naredne tri do četiri godine, a koji će se bazirati na ulaganju u neophodnu infrastrukturu. To su vodovod i kanalizacija, fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, završetak i asfaltiranje lokalnih i regionalnih puteva, završetak mreže autoputeva, završetak mreže železničkih pruga u Srbiji, kao i izgradnja beogradskog metroa i Nacionalnog stadiona. Za te projekte želimo da obezbedimo finansiranje, a oni treba da budu kičma našeg rasta u narednom periodu. Sa rastom javnih investicija, i sa nikada većim prilivom stranih direktnih investicija, pravimo osnovu za dalji rast ekonomije. To znači i više novca u budžetu i veće plate i penzije. To je najzdravi, najbolji i jedini put razvoja srpske ekonomije u budućnosti - zaključio je Siniša Mali.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading