IZVEŠTAJ EUROCONTROL Značajan porast broja letova u Srbiji i Crnoj Gori u prvom kvartalu 2019. godini

Autor: Republika

Vesti

04.06.2019

06:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U periodu od januara do aprila 2019. godine, bilo je 180,187 IFR letova u Srbiji i Crnoj Gori, što je porast od ukupno 8.5% u poređenju sa istim periodom u 2018. godini, navodi se u pismu generalnog direktora EUROCONTROL Eamona Brenana, upućenom direktoru SMATSA Predragu Jovanoviću.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Tokom ovog perioda, navodi Brenan, ukupno kašnjenje na ruti i na aerodromu iznosi 79 minuta , što je 96.9% manje nego u periodu od januara do aprila 2018.godine.

- Ovo kašnjenje se može smatrati zanemarljivim, jer predstavlja manje od 0.05 minuta po letu. Prema poslednjim prognozama, u Srbiji i Crnoj Gori očekuje se porast saobraćaja od 5.4% u 2019.godini i 4.9% u 2020.godini. Želim da se  zahvalim Vama I Vašem osoblju na podršci u našim aktivnostima - naglašava generalni direktor EUROCONTROL.

- Sveukupno govoreći, EUROCONTROL je veoma zadovoljan operativnim učinkom SMATSA kao i  Vašim naporima da leto 2019 učinite što uspešnijim - zaključuje izmedju ostalog Brenan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading