SRBIJAGAS: Prirodni gas neće poskupeti!

Autor: rts.rs

Vesti

03.09.2017

06:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom navoda koji su se pojavili u pojedinim medijima da će poskupeti prirodni gas, oglasili su se "Srbijagas" i Ministarstvo energetike, navodeći da ta informacija nije tačna.

RepublikaFoto: pixabay.com
Gas neće poskupeti

"Srbijagas" saopštava da nema govora o izmeni cene prirodnog gasa za bilo koju kategoriju kupaca, budući da je reč samo o promeni metodologije obračuna, odnosno o promeni samo jedne obračunske stavke u okviru Metodologije obračuna cene prirodnog gasa, koja je vrednosno neutralna.

Ministarstvo rudarstva i energetike saopštava, povodom pogrešne interpretacije saopštenja "Srbijagasa" i objavljivanja netačne informacije da je došlo do povećanja cena gasa za toplane i industriju, da nije došlo do rasta cena gasa.

"Saopštenje 'Srbijagasa' nije u potpunosti jasno ali u njemu zapravo nigde i ne piše da je došlo do povećanja cena.

- Tačno je da od 1. oktobra počinje primena izmenjene metodologije za cene pristupa sistemu za distribuciju prirodnog gasa i cenama prirodnog gasa za javno snabdevanje, koju je Savet Agencije za energetiku Republike Srbije odobrio na sednici, održanoj 31. avgusta 2017 - izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading