POČINJE SAJAM TEHNIKE: Nove tehnologije za novo doba

Autor:

Vesti

18.05.2019

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Beogradskom sajmu će od 21. do 25. maja pod sloganom “Vreme je za nove tehnologije” biti održan 63. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća.

RepublikaFoto: Sajamtehnike.rs
Proverite novitete iz sveta tehnike

Najstarija sajamska manifestacija i najznačajniji regionalni razvojno-tehnološki događaj poslednjih godina beleži značajan porast “višemilionskih poslova i ugovora” i time postaje stecište privredne saradnje. Čak polovina od 600 izlagača dolazi iz inostranstva i to iz tridesetak zemalja sa svih meridijana, a ove godine predstaviće se i znatno veći broj kineskih firmi. 

Sajam tehnike u skladu sa globalnim trendom promoviše Četvrtu industrijsku revoluciju kroz najnovije digitalne tehnologije i automatizaciju poslovnih procesa. Izlagači su najavili predstavljanje više od stotinu najnovijih dostignuća, pre svega iz domena 3D tehnologije (tehno i industrijsko 3D štampanje i modeliranje, 3D print polimera), primene robota (multifunkcionalni aparati za zavarivanje sa touch screen monitorom, robotsko zavarivanje, robotska automatizacija proizvodnih procesa, prezentacija industrijskog robota Motoman u različitim aplikacijama) i CNC mašina i rutera (mašina za sečenje vodenim mlazom, zavarivanje sa odvojenim dodavačem žice, CNC mašine sa četiri ose).

Na spisku noviteta su i aparati za zavarivanje, mašine za savijanje i oblikovanje lima, savremena laserska tehnologija poput fiber laser sistema za sečenje, a posetiocima će biti demonstrirane i inovacije u obradi plastike, optički merni instrumenti, softverska rešenja za kontrolisanje proizvodnje, te telekomunikaciona dostignuća i savremena industrijska i kućna elektronika.   

RepublikaFoto: Sajamtehnike.rs
Beogradski sajam će od 21. maja biti meka za ljubitelje tehnike

Nezaobilazan segment sajamskih dešavanja uvek su bila stručna predavanja, edukativni programi, panel diskusije i radionice. Predstavnici Fondacije Registra nacionalnog internet domena Srbije održaće u Hali 2 C set predavanja na temu “Bezbednost i pravilan nastup firme na internetu”, dok će se Savez energetičara Srbije i Inženjerska komora pozabaviti novim tehnologijama u energetici i primenom veštačke inteligencije...

Ministarstvo nauke i visokog obrazovanja Ruske Federacije prirediće izložbu posvećenu efikasnim tehnologijama budućnosti, kao što su  robotski sistemi, novi materijali, ekološki čisti izvori energije, visokoproduktivni poljoprivredni i vodni resursi.

Na Sajmu tehnike učestvovaće brojne naučno-istraživačke i obrazovne institucije, biće promovisani start-up i inovativni projekti, a svoje ideje predstaviće i šest finalista nacionalnog takmičenja “Najbolja tehnološka inovacija“.

Očekuje se preko 20.000 posetilaca, pojedinačna ulaznica košta 400 dinara, grupna 250, a za studente i đake 100 dinara, dok za parking po satu treba izdvojiti 150 dinara.

RepublikaFoto: Sajamtehnike.rs

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading