"Dunav osiguranje" na Poljoprivrednom sajmu nudi dodatne popuste na premije osiguranja

Autor: Republika

Vesti

11.05.2019

19:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Štand Kompanije "Dunav" na 86. Poljoprivrednom sajmu, nakon svečanog otvaranja, posetili su danas ministar poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković. Delegaaciju je ispred Kompanije "Dunav osiguranje" pozdravio direktor Regiona Sever Branislav Trifunović, sa saradnicima.

RepublikaFoto: Promo
Ministar Nedimović sa čelnicima "Dunav osiguranja"

Kompanija "Dunav osiguranje" pokrenula je kampanju "Maj - mesec poljoprivrede", koja traje do 31. maja, kojom su predviđene posebne pogodnosti za osiguranike "Dunav osiguranja", koji ugovaraju osiguranje plodova, useva i životinja.

- Ove pogodnosti poljoprivrednici mogu ostvariti, ne samo na našem štandu na Poljoprivrednom sajmu, već i na svim prodajnim mestima, kojih ima preko 600 širom zemlje. Pogodnosti se odnose na pravna i fizička lica, a tiču se dodatnog popusta od 10 odsto na premiju osiguranja plodova,useva i  životinja - rekla je direktorka Filijale "Dunav osiguranje" Novi Sad Nataša Novčić Zubac.

Foto: Promo
Branislav Trifunović

Ona je objasnila da u praksi cena osiguranja useva zavisi od mnogo faktora, pre svih od vrste useva, učestalosti padanja grada na teritoriji gde se usevi nalaze, potom od očekivanih prinosa i cene poljoprivrdne kulture.

- Prosečna premija osiguranja kod ratarskih kultura je od 2.500 do 3.000 dinara po hektaru, na godišnjem nivou. Kod povrća iznos premije iznosi od 40.000 do 50.000 dinara, na godišnjem nivou, a kod voća, ako je u pitanju gubitak kvaliteta, premija iznosi od 120.000 do 180.000 dinara. Do 31. maja, dok traje kampanja "Maj - mesec poljoprivrede", ove cene će biti dodatno snižene za 10 odsto. Ovde treba dodati i mere države, koje poljoprivrednicima koji osiguraju svoju poljoprivrednu  proizvodnju, obezbedjuje  subvenciju, odnosno povraćaj premije u visini od 40 odsto vrednosti svake polise - rekla je Nataša Novčić Zubac.

Foto: Promo
Nataša Novčić Zubac

Ona je napomenula da u određenim krajevima Srbije, poput Zlatiborskog, Kolubarskog i Moravičkog okruga, gde je proizvodnja voća često izložena vremenskim nepogodama, država vraća 70 odsto premije.

U "Dunav osiguranju" ističu da je izuzetno važno  osiguranje poljoprivredne proizvodnje, posebno na otvorenom, kao i  informisanje  i edukacija poljoprivrednika o značaju osiguranja.

- Ta svest je danas na višem nivou, što je posledica ozbiljnih klimatskih promena, ali i činjenica da gotovo nemamo godinu sa umerenim klimatskim uslovima. Međutim, procenat osiguranih površina je i dalje nizak u odnosu na praksu razvijenih zemlja. Kao posledicu imamo štete koje su osiguravajuće kuće platile u prethodnoj godini, pre svega useva, koja je na nivou premija osiguranja. Kompanija "Dunav osiguranje", kao najveća nacionalna osiguravajuća kuća i s najvećim tržišnim učešćem u segmentu poljoprirvede, permanentno radi na edukaciji poljoprivrednih proizvođača širom Srbije - rekla je Nataša Novčić Zubac.

Foto: Promo

Novčić Zubac naglašava da su u "Dunav osiguranju" potpuno svesni značaja poljoprivrede kao strateške delatnosti privrede, te joj posvećuju veliku pažnju.

- U tom smislu posvećeni smo i edukaci i kreiranju što boljih uslova osiguranja u oblasti poljoprivrede. Pozivamo sve naše sadašnje i potencijalne klijente da nas posete i na  štandu  Kompanije "Dunav osiguranje", uvere se i saznaju sve informacije o uslovima osiguranja - rekla je direktorka Filijale "Dunav osiguranja" Novi Sad. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading