Intesa Invest organizovala Dan otvorenih vrata

Autor: Sponzorisani tekst

Vesti

23.04.2019

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Društvo za upravljanje investicionim fondovima Intesa Invest organizovalo je Dan otvorenih vrata povodom obeležavanja svetskog Dana investicionih fondova.

Foto: Promo foto

U ukupno 14 specijalizovanih ekspozitura Banca Intesa u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Subotici, Vranju, Šapcu i Jagodini, u kojima se obavljaju aktivnosti vezane za posredovanje u kupoprodaji investicionih jedinica društva Intesa Invest, predstavnici Društva upoznavali su građane i pravna lica sa prednostima ulaganja u investicione fondove, vrstama fondova, kao i načinima njihovog funkcionisanja. Osim toga, svi zainteresovani su imali priliku da se na licu mesta učlane u investicione fondove kojima upravlja Intesa Invest.

Banca Intesa osnovala je društvo za upravljanje investicionim fondovima Intesa Invest u februaru 2018. godine u želji da građanima i privredi ponudi alternativne vidove ulaganja uz potencijalno značajno više prinose u odnosu na oročene depozite. Društvo trenutno upravlja fondovima Intesa Invest Comfort Euro i Intesa Invest Cash Dinar, koji su sredinom aprila ove godine imali više od 30 miliona evra imovine.

Intesa Invest Comfort Euro je otvoreni investicioni fond, organizovan kao balansirani fond koji ulaže u imovinu denominovanu u evrima. Namenjen je investitorima koji žele deo ulaganja da usmere ka državnim obveznicama Srbije i država sa boljim kreditnim rejtingom, kao i da imaju određenu izloženost ka prestižnim inostranim tržištima kapitala u saradnji sa jednom od najvećih kompanija za upravljanje imovinom u Evropi - Eurizon.

Intesa Invest Cash Dinar je otvoreni investicioni fond, organizovan kao fond očuvanja vrednosti imovine. Ovaj fond dominantno investira u dinarske novčane depozite banaka koje posluju u Srbiji, a namenjen je investitorima koji žele da ostvare prinos u kratkom roku uz nizak stepen volatilnosti.

Svetski dan investicionih fondova obeležava se 19. aprila, na dan rođenja holandskog trgovca Abrahama van Ketwicha, koji je još 1774. godine osnovao prvi investicioni fond pod nazivom Eendragt Maakt Magt (jedinstvo stvara snagu).

                                                    *         *         *

Banca Intesa ad Beograd, članica grupe Intesa Sanpaolo, je vodeća banka na domaćem tržištu, pouzdan partner za 1,38 miliona klijenata, fizičkih i pravnih lica. Sa neto bilansnom sumom od 5,1 milijardi evra, ukupnim depozitima klijenata od 3,5 milijardi evra i ukupnim plasmanima od 3 milijarde evra, Banca Intesa predvodi listu najuspešnijih banaka u Srbiji. Zahvaljujući jedinstvenom spoju digitalizacije poslovnih procesa i razvijene mreže od 154 ekspoziture širom Srbije, kao i stalnoj usmerenosti na potrebe građana i privrede, inovativnim proizvodima i usluzi najvišeg kvaliteta, banka ostvaruje stabilne rezultate u svim oblastima poslovanja.

Intesa Invest ad Beograd je društvo za upravljanje investicionim fondovima osnovano kao zatvoreno akcionarsko društvo koje obavlja delatnosti organizovanja i upravljanja otvorenim investicionim fondovima, osnivanja i upravljanja zatvorenim investicionim fondovima, kao i upravljanja privatnim investicionim fondovima. Misija Društva je konstantno generisanje vrednosti za ulagače, predviđanje njihovih potreba i kreiranje investicionih proizvoda i alternativnih vidova ulaganja koje će na najbolji način da odgovore na njihove potrebe i očekivanja, uz smanjen rizik ulaganja, niže troškove investiranja, profesionalno upravljanje imovinom i likvidnost investicije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading