MMF: Rast BDP Srbije 3,5 odsto ove godine

Autor: Tanjug

Vesti

09.04.2019

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodni monetarni fond (MMF) zadržao je u danas objavljenom izveštaju procenu privrednog rasta Srbije na 3,5 odsto u ovoj godini, a za 2020. godinu predviđa rast od 4,0 odsto.

RepublikaFoto: youtube.com/Juan Manuel Herrera
Zgrada MMF

MMF je Srbiju svrstao u kategoriju evropskih zemalja u razvoju, u kojoj su još Poljska, Turska, Rumunija, Mađarska, Bugarska i Hrvatska.

U odnosu na zemlje iz te grupe, Srbija će, prema raspoloživim podacima sa sajta MMF, iduće godine imati najveći privredni rast, a u ovoj godini je "pretiču" samo Mađarska i Poljska.

Hrvatska će, na primer, prema najnovijem izveštaju MMF-a o svetskim ekonomskim izgledima, ove godine imati rast od 2,6 odsto, a iduće 2,5.

Bugarsku ove godine čeka rast od 3,3 odsto, a iduće godine od 3,0 odsto, a Rumunija će porasti za 3,1 odsto i 3,0 odsto respektivno.

Slovenija, koja je u kategoriji razvijene evropske zemlje, porašće po stopi od 3,4 odsto u 2019. godini, a u 2020. godini za 2,8 procenta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading