TK Raška dobio novog vlasnika, prodat za 16 miliona dinara

Autor: Republika/agencije

Vesti

16.03.2019

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Novi Pazar kupio je za 16 miliona dinara fabriku za preradu otpadnih voda, kotlaru i još nekoliko pomoćnih objekata tekstilnog kombinata "Raška" u stečaju.

Novi Pazar

To je potvrđeno radiju Sto plus u lokalnoj samoupravi.

Taj deo imovine nekadašnjeg giganta ovdašnje privrede prodavao se po početnoj ceni od 15,2 miliona dinara, a na javnoj licitaciji u Beogradu učestvovala su i dva privrednika iz Novog Pazara. 


Ovo je bila druga prodaja te imovine TK "Raška", a prva je poništena jer su oba zainteresovana kupca odustala nakon licitacije na kojoj je, takođe, pobedila lokalna samouprava. Grad Novi Pazar je tada ponudio 84 miliona dinara, skoro šest puta više od početne cene, ali nije potpisao kupoprodajni ugovor jer su procenili da je cena nerealno visoka. 

Novopazarac Amer Hadžifejzović, kao drugi ponuđač, je potpisao ugovor, ali nije u zakonskom roku isplatio cenu od 78 miliona dinara zbog čega je prodaja poništena. 

Objekti koje je Grad Novi Pazar kupio nalaze se na parcelama 10897/9, 10897/46, 10897/48 i 10897/49, a koje su planom detaljne regulacije predviđene za izgradnju objekata javne namene, konkretno, toplane na biomasu. 


Plan lokalne samouprave je bio da izgradnja tog objekta počne na proleće ove godine, a da sa početkom grejne sezone toplana bude stavljena u pogon, ali će taj rok najverovatnije biti pomeren. Ukupna vrednost izgradnje toplane na biomasu i toplovoda u Novom Pazaru je 3,6 miliona evra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading