Nema više rada na crno!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

07.03.2019

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ohrabrujem sve u Srbiji kojima su uskraćena prava iz oblasti rada da to i prijave, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević i najavio da se ove godine nastavlja projekta "Reci ne radu na crno".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Nulta toleranicija prema onima koji krše zakona - rekao je Ðorđević novinarima u Palati Srbije nakon sastanka sa predstavnicima Međunarodne organizacije rada i poručio da niko neće biti aboliran ako krši zakon. 

Naveo je da je predstavnicima MOR-a preneo da u Srbiji postoji vrlo konstruktivan dijalog sa predstavnicima poslodavaca i sindikata, da nekada imaju različita mišljenja, ali da se donose kvalitetne odluke i prava rešenja. 

Ðorđević kaže da će zajednički rad biti nastavljen i u budućnosti i da iz dijaloga niko neće biti isključen.

RepublikaFoto: Tanjug
Zoran Đorđević

Naglasio je da je važna saglasnost i poslodavaca i sindikata sa kvalitetnim zakonskim rešenjima jer je to, dodaje, garant da će zakoni biti sprovedeni kako treba i građani zadovljni bez obzira da li pripadaju radnicima ili poslodavcima. 

Upitan o Nacrtu zakona o agencijskom zapošljavanju, Ðorđević je rekao da je predviđeno da radnici moraju u toj agenciji da budu zaposleni na neodređeno. 

- Trudimo se da svako ko radi preko agencije bude siguran i ima siguran posao i ako ga sutra nema, vraća se u agenciju gde mu je garantovano i socijalno i zdravstveno i penziono i plata. Sva prava imaju kod svog poslodavca, imaju pravo da se udruže i pravo na štrajk - naveo je ministar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading