Poreska uprava do 30. juna smanjuje broj filijala i obučava nove ljude, a to znači dve stvari!

Autor: Tanjug

Vesti

01.03.2019

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je započeta reforma Poreske uprave i da će ona do 30. juna biti potpuno reorganizovana.

RepublikaFoto: Tanjug/ FILIP KRAINČANIĆ
Ministar finansija Siniša Mali

- Sa novom sistematizacijom i novim ljudima, koji će biti na odgovarajući način obučeni, a broj filijala će biti smanjen sa 78 na 37 filijala. To će omogućiti Poreskoj urpavi da bude još efikasnija i da bude još više na raspolaganju građanima Srbije. 

On je rekao da Ministarstvo finansija za 2020. imamo dva prioriteta. 


- Tako ćemo 2020. imati novu fiskalnu politika u smislu fiskalizacije, to jest da sve fisklane kase u isto vreme budu u komunikaciji sa Poreskom upravom da bi znali da li postoji siva ekonomija i slično. 

Do kraja godine ćemo nabaviti i softverske pakete koji će biti usmereni na to da se sve naplate obračunavaju odmah tako da može brže da se izvrši povraćaj PDV-a putem tzv. elektronske fakture, pošto je to to bio jedan od najvažnijih zahteva privrede. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Rea

01.03.2019 17:38

Obuceni radnici nam trebaju, to ce mnogo olaksati.

EvroZona

01.03.2019 20:17

Olaksace se funkcionisanje ovim potezom!