SUBVENCIONISANO GORIVO OD 1. MARTA: Šta ćemo sada, Aleksiću?

Autor: J. D. J.

Vesti

21.02.2019

06:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najavu vraćanja subvencionisanog goriva za poljoprivrednike članovi opozicije iskoristili su za još jedan u nizu besmislenih napada, ali im je iz Vlade stigao hladan tuš jer je resorni ministar Branislav Nedimović potvrdio da će na ovu pomoć moći da računaju počev od 1. marta.

RepublikaFoto: twitter@MiikiAleksic
Miroslav Aleksić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prošlog ponedeljka u Vršcu je najavio da će država na ovaj način pomoći poljoprivrednicima i da će tu odluku Vlada usvojiti u četvrtak. Međutim, pojedini zli jezici su to odmah predstavili kao još jednu laž režima. Najrečitiji je bio potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić pozvavši predsednika i premijerku da "objasne zašto su prevarili poljoprivrednike da će Vlada doneti odluku o subvencionisanom gorivu.

- U odlukama Vlade Srbije od četvrtka nema odluke o subvencionisanom gorivu iako je Vučić to najavio i u to svi mogu da se uvere pogledom na sajt Vlade - spočitao je Aleksić, kome je tačan datum, izgleda, bio jedini argument.

Da su Vučićeve reči tačne, potvrdio je u utorak Nedimović i dodao da neće biti traženi fiskalni računi, već će država automatski isplaćivati na bazi prijave hektara trezoru, i to pre setve.

- Šezdeset litara goriva po hektaru biće subvencionisano sa po 20 dinara, s tim da je maksimalan iznos poljoprivrednog zemljišta 20 hektara. Obezbeđeno je dodatne dve milijarde dinara, a država će tu podršku isplaćivati od 1. marta do 30. aprila - kaže Nedimović.

Na to Aleksić kaže da je 20 dinara subvencija ruganje i vređanje dostojanstva seljaka.

- Rekli su da će od četvrtka biti na Vladi, a sad od prvog marta. Bolje da ništa nisu dali jer danas možete da odete na privatne benzinske pumpe i ostvarite popust od 15 dinara, ne treba vam nikakva pomoć - dodaje on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading