SJAJNA VEST! U vrtićima 13 odsto veće plate!

Autor: Tanjug

Vesti

31.01.2019

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Plata zaposlenih u predškolskim ustanovama biće uvećana za 13 odsto", najavio je Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

RepublikaFoto: Tanjug/S.RADOVANOVIĆ
Slavko Gak

On je istakao i da će im, u prvoj polovini godine, biti isplaćena i jednokratna solidarna pomoć od po 20.000 dinara, kao i da su u toku pregovori sa sindikatom oko novog kolektivnog ugovora, koji bi trebalo da se potpiše do 5. juna.

Gak je objasnio da će republička osnovica, ove godine, biti uvećana za sedam odsto, a Grad Beograd će na to dodati plate još za šest odsto, pošto je reč o jednom od najodgovornijih poslova.

RepublikaFoto: Promo foto

- Novi kolektivni ugovor će doneti nove benefite, pre svega onima sa najnižim primanjima u predškolskom obrazovanju - rekao je Gak. - Želimo da im pokažemo da se ozbiljno i odgovorno odnosimo prema ovom važnom sektoru. Povišice će dobiti i nastavnici koji rade u produženom boravku u školama, kojima će dnevnice biti uvećane za 100 odsto i iznosiće 1.666 dinara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading