"Vreme je da pobeđujemo u miru"

Autor: Tanjug

Vesti

27.12.2018

19:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je večeras u Jagodini da je Srbija ovu godinu, što se tiče spoljne politike i borbe za nacionalne interese, završila uspešno.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Ivica Dačić

Govoreći na tradicionalnom novogodišnjem koktelu koji je priredila Skupština grada za oko šest hiljada građana, one istakao da je Srbija uspela da vrati pitanje Kosova i Metohije na dnevni red UN, na takav način da se ne može doneti trajno rešenje bez njene saglasnosti.

- Velika je stvar što smo uspeli da 12 zemalja povuče priznanje tzv. nezavoisnosti Kosova i time smo pokazali da ta stvar nije završena, dokazali smo da su pravda i istina jače od sile i moći - rekao je  Dačić.

 

 

- Budite ubeđeni da to pitanje nećemo ispustiti iz ruku, i da je sigurno da Srbija neće pokleknuti pred ucenama da prizna nezavisnost Kosova. Ako neko misli da će taksama od sto odsto (što je Priština uvela na robu iz centralne Srbije) prisiliti Srbiju na takve poteze, taj očito ne zna snagu srpskog naroda. Mi smo u istriji imali mnogo mnogo teških situacija, ali naša je želja da naš narod nikada više ne ratuje, da naša deca i omladina idu u Beč i svuda, da vide kako je i da zaključe da je ovde bolje - rekao je Dačić.

- Vreme je da pobeđujemo u miru, zato su Srbiji potrebne pobede i to pobede za otvaranje fabrika, novih radnih mesta, za bolje uslove za zdravstvo, za školovanje, za život u svakom pogledu - istakao je Dačić, koji je i predsednik Socijalističke partije Srbije.

 

"Sa ljubavlju čekamo Putina"

On je ocenio da je Srbiji potrebna pobeda u međunarodnim odnosima, i zato s velikm zadovoljstvom može da kaže da Srbija danas može da se pohvalli s dobrim biletarelnim odnosima i posetama najviših svetskih funkcionera. 

- Spremamo se da dočekamo sa velikom ljubavlju predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina 17. januara - istakao je Dačić.

- Za sve ove stvari o kojima govorima, a među ostalim i što (predsednik Skupštine Jagodine i Jedinstvene Srbije Dragan Marković) Palma radi ovde u Jagodini, nepohodna je politička stabilnost, zato mi radimo zajedno s (predsednikom Srbije) Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom, pre svega zato što je to najbolje u intersu Srbije - rekao je Dačić.

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading