Jeste li danas svraćali na pumpu? Čeka vas iznenađenje, a da li će vam se svideti?

Autor: Republika

Vesti

03.12.2018

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gorivo je u Srbiji pojeftinilo u prethodnih mesec za oko sedam dinara, benzin za 7,7 dinara i evrodizel za 5,5 dinara, receno je danas Tanjugu u Udruženju naftnih kompanija Srbije (UNKS).

RepublikaFoto: ST/N.BOŽIĆ
Foto: Ilustracija

To sniženje maloprodajnih cena goriva korespondira sa padom cena na globalnim berzama, rekao je generalni sekretar UNKS-a Tomislav Mićović.

- U prethodnih mesec dana maloprodajne cene za litar benzina dostizale su 157,9 dinara, a već danas su 150,2 dinara. Takodje, evrodizel je dostigao cenu od 169,9 dinara, dok je danas već na 164,4 dinara - rekao je Mićović.

Napomenuo je da UNKS svake srede izračunava prosečne maloprodajne cene na tržištu i da će za dva dana imati detaljnije informacije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Mićović ističe da ne može da prognozira kako će se kretati cene u narednom periodu, s obzirom na veoma turbulentna politička kretanja na globlanoj sceni, koje "mogu i preko noći da okrenu smer cena na jednu ili drugu stranu".

- Što se tiče cena na godišnjem nivou, videćete da pre godinu dana eksperti i analitičari nisu pogodili to što se dešavalo ove godine. Nemoguće je to predvideti - rekao je Mićović Tanjugu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading