Prodat institut "Goša": Pogledajte kome i za koliko para!

Autor: Republika

Vesti

30.11.2018

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradski Institut "Goša" prodat je "Milenijum timu" po početnoj ceni od 970.125 evra, objavilo je Ministarstvo privrede. "Milenijum tim" iz Beograda, čija je delatnost inženjering, proizvodnja i usluge, jedini je dostavio ponudu na tenderu. Prethodni tender za prodaju Instituta "Goša" objavljen novembra prošle godine, a bio je neuspešan jer nije stigla nijedna prijava.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Institut Goša

Institut "Goša" je bio u stoprocentnom vlasništvu države, nema velikih problema, niti dugovanja i bavi se naučnoistraživačkim i razvojnim poslovima u oblasti prirodnih i tehničko-tehnoloških nauka.

S druge strane, kompanija "Milenijum tim" se od svog osnivanja u okviru svoje osnovne delatnosti bavi izgradnjom hidrotehničkih objekata, infrastrukturnih objekata - saobraćajnica, železnica, gasovoda, toplovoda, specijalnim radovima, konsaltingom i građevinskim inženjeringom. Kako navode, odluka o kupovini Instituta "Goša", koji se bavi naučnoistraživačkim i razvojnim poslovima u oblasti prirodnih i tehničko-tehnoloških nauka poslovne je prirode.

- Imajući u vidu delatnost naše kompanije, važno je istaći da u okviru Instituta "Goša" funkcioniše i Istraživačko-obrazovni centar iz oblasti zavarivanja i srodnih postupaka, kao i Centar za razvoj tehnologije zavarivanja, kvalifikacija i obuka zavarivača. Institut „Goša“ svojim laboratorijama za ispitivanje bez razaranja, odnosno za etaloniranje, i ekspertizom u zavarivačkim radovima predstavlja značajnu podršku u daljoj realizaciji projekata naše kompanije - navode u „Milenijumu“ i dodaju da su, prema ugovoru, dužni da u naredne dve godine ulože 100.000 evra u investicije, i to prve godine 58.000 evra, a naredne 42.000 evra.

- Delatnost Instituta "Goša" će ostati ista, to je naša obaveza prema ugovoru, a i naš cilj je da nastavimo razvoj Društva, s obzirom na to da na tržištu trenutno postoje samo tri ozbiljne kompanije koje se bave ispitivanjem materijala, a samo jedna ustanova koja obučava i izdaje sertifikate za zavarivače - navode iz te kompanije i napominju da nema bojazni ni za zaposlene, jer na Institutu ima 38 zaposlenih, mahom visokokvalifikovanih i stručnih inženjera, koji se bave ispitivanjem materijala i obukom zavarivača. 

- Opšte je poznata činjenica da ova vrsta kadra trenutno nedostaje na tržištu rada u Republici Srbiji, što znači da socijalni program nije potreban. Prema našim saznanjima, nema zaostalih zarada, osim manjeg broja tužbi, o kojima možemo da govorimo nakon konačne odluke suda - poručuju za alo novi vlasnici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading