Nemačko-srpska privredna komora: Osuđujemo kršenje CEFTA sporazuma

Autor: Republika

Vesti

23.11.2018

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) saglasna je sa stavom visoke predstavnice EU Federike Mogerini i osuđuje, kako navodi, očigledno kršenje Centralnoevropskog ugovora o slobodnoj trgovini (CEFTA), izazvano odlukom privremenih institucija u Prištini o povećanju takse na proizvode iz Srbije i BiH na 100 odsto.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

AHK Srbija u saopštenju dostavljenom medijima podseća da je u okviru "Berlinskog procesa" u julu 2017. godine na Samitu o Zapadnom Balkanu u Trstu postignut dogovor o jačem ekonomskom povezivanju i stvaranju regionalnog ekonomskog područja Zapadnog Balkana, uprkos različitim državnim politikama.

-  Jačanje regionalne ekonomske saradnje i uspostavljanje osnove za održivi ekonomski rast osnovni su ciljevi definisani "Berlinskom deklaracijom" - navode u AHK.

Oni ukazuju i da uvođenje mera Prištine predstavlja udaljavanje od ciljeva definisanih upravo "Berlinskom deklaracijom" i da one najviše pogadjaju ljude na Kosovu čiji su životni troškovi tom odlukom značajno uvećani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading