MERCATOR UDVOSTRUČIO POSLOVNI REZULTAT U ODNOSU NA PRETHODNU GODINU

Autor: Sponzorisani tekst

Vesti

23.11.2018

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prvih devet meseci 2018. prihodi od prodaje Mercator Grupe povećani su za 5,4% u odnosu na isti period prethodne godine, a EBITDA je dostigla 86,8 miliona evra, što je za 24,7% više nego u godini ranije. Rezultat poslovnih aktivnosti, u prvih devet meseci, više je nego udvostručen, i iznosi 35,8 miliona evra, što je za 21,8 miliona evra bolje od rezultata koji je ostvaren u istom periodu prethodne godine. Poslovni sistem Mercator d.d. takođe je zabeležio pozitivan EBITDA sa rastom od 3,5%, u odnosu na godinu pre.

RepublikaFoto: Promo foto

Matična kompanija Mercator Group je u prvih devet meseci 2018. godine ostvarila neto dobiti od 8,9 miliona evra, što je 19,4 miliona evra više nego rezultat koji je ostvaren u istom periodu prethodne godine.

- Poslovni prihod je značajno poboljšan i iznosi 35,8 miliona evra za prvih devet meseci 2018. godine, što je povećanje od 21,8 miliona evra, u poređenju sa rezultatima istog perioda prošle godine. Mercator grupa je ostvarila 1.617,3 miliona evra prihoda od prodaje, što je više za 1,6% - istakao je Tomislav Čizmić, predsednik Upravnog odbora Mercator grupe.

Foto: Promo foto

Rast dobiti kompanije rezultat je nove strategije razvoja, uvođenja novih koncepata objekata i poboljšane konkurentnosti usluga u osnovnoj delatnosti, u maloprodaji,  koja čini  78,7% ukupnih prihoda. Odlični poslovni rezultati uticali su na smanjenje duga Mercatora na 738,3 miliona evra, što je za 11,2% ili 93,3 miliona evra manje od duga zabeleženog u istom periodu 2017. godine.

Slovenija i Srbija u kojima je Grupa zabeležila rast prihoda od 0,8%, odnosno 1,1%, u odnosu na lane, ostaju najvažnija tržišta za poslovanje Mercator grupe.

Mercator ostaje fokusiran na potrebe potrošača, savremeno prodajno okruženje na velikom broju lokacija, unapređenu i obogaćenu ponudu svakodnevnih potrošačkih proizvoda i jačanje odnosa sa lokalnim i regionalnim dobavljačima, u cilju lokalnog i regionalnog razvoja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading