Beba koja je ostavljena na pragu crkve u Čajetini je krštena: Pogodite po kome je dobila ime?

Autor: blic.rs

Vesti

05.11.2018

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mališan koji je 9. oktobra pronađen ispred crkve u Čajetini, i čije roditelje istraga do sada nije pronašla, od danas se više ne vodi kao NN, odnono bez imena.

RepublikaFoto: Republika
Ostavljena beba

Dečak je na predlog čajetinskog Centra za socijalni rad dobio identitet - zove se Jovan Gavrilović.

Ime Jovan poteklo je po svecu Jovanu Bogoslovu na čiji dan je pronađen pred vratima bogomolje, a prezime Gavrilović po Svetom Arhangelu Gavrilu čije ime nosi crkva u Čajetini.

Kao datum rođenja u matične knjige zaveden je 9. oktobar, jer se poštovala reč užičkih neonatologa da je beba rođena nekoliko sati pre nego što je pronađena.

Iako se ne zna gde je Jovan došao na svet, kao mesto rođenja mu je zavedena Čajetina, a državljanstvo mu je srpsko.

Ime roditelja ostaće nepoznato.

Jovan ostaje u bolnici

- Sledi drugi korak, a to je zbrinjavanje deteta. Za sada smo najbliži odluci da Jovan ostane u bolnici još neko vreme dok ne odredimo staratelja, pa da onda idemo na usvajanje - saopštio je za "Blic" Pajo Jovanović, direktor Centra za socijalni rad u Čajetini.

Po njegovim rečima, veliki je broj građana Srbije, ali i naših ljudi iz inostranstva koji su se javili da usvoje ostavljenog dečaka.

Uskoro će biti poznata hraniteljska porodica u kojoj će Jovan Gavrilović boraviti, ali ne dugo jer Bogdanović procenjuje da bi za tri meseca, računajući od dana rođenja, dečak trebalo da bude usvojen.

Beba koju su na neonatologij Opšte bolnice za ove četiri nedelje svakakvim nadimcima koji pristaju deci, i koja je bila mezimac ovog odeljenja, u toku ove sedmice biće prebačena na pedijatriju gde će sačekati usvojenje.

U bolnici kažu da je mališan odličnog zdravlja i da je od dana kada je primljen u ovu ustanovu napredovao više od pola kilograma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading