Zbogom prolećno vreme! Ovo je poslednji topao vikend, spremite se za drastičan pad temperature

Autor:

Vesti

04.11.2018

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Toplo, gotovo prolećno vreme, koje je stanovnike Srbije pratilo u danima za nama, zadržaće se tokom vikenda, a od ponedeljka građani mogu očekivati postepeni pad temperature.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naime, u nedelju, drugog dana vikenda, temperatura će se kretati od 22 do 25 stepeni Celzijusovih, sa izuzetkom Timočke Krajine, gde će preovlađivati umerena oblačnost, nešto niže temperature vazduha, uz mogućnost slabih padavina.

- Ovaj vikend sa visokim temperaturama ne bi trebalo da se ponovi, tačnije, ovo je poslednji vikend sa temperaturom koja iznosi 25 stepeni Celzijusovih - rekli su iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, te najavili da od ponedeljka počinje postepeni pad temperature, prenosi Blic.

U prvim danima nedelje pred nama maksimalna dnevna temperatura će se kretati između 16 i 20 stepeni, dok će do kraja nedelje biti između 13 i 18 stepeni, navode iz RHMZ-a.

Dodaju i da će nas košava pratiti sve do četvrtka, ali da će vreme biti suvo i relativno sunčano.

Od polovine novembra pravo jesenje vreme

- Tek od sredine meseca očekuje se vreme primerenije jesenjem, odnosno, očekuje se veći pad temperature - ističu iz RHMZ-a.

Kada su padavine u pitanju, kiša će upotpuniti doživljaj jeseni, te sa padom temperature, u drugoj dekadi meseca, može se očekivati i početak ozbilnijih padavina.

Foto: accuweather.com/printskrin
Do polovine novembra sunčano

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading