AKCIJA MINISTARSTVA ZDRAVLJA DALA REZULTATE: Odličan odziv građana za preventivne preglede

Autor: Republika

Vesti

28.10.2018

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je jedanaestog dana akcije besplatnih preventivnih pregleda, 19.792 građana obavilo pregled u nekoj od više od 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Svi građani naše zemlje, i oni bez kartice zdravstvenog osiguranja, danas su bili u prilici da urade ultrazvučni pregled abdomena i proveru triglicirida i holesterola, a dame su mogle da obave i preventivne ultrazvučne preglede grudi, i mamografske preglede - navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, Ministarstvo zdravlja i ovom prilikom zahvaljuje svim zdravstvenim radnicima, lekarima, medicinskim sestrama i tehničarima, koji su danas bili u službi zdravlja i na usluzi hiljadama građana Srbije, iskazavši i danas maksimalnu posvećenost i profesionalnost.

Takođe, posebno se zahvaljujemo i svim građanima koji su obavili preglede na velikoj podršci i strpljenju. Današnje veliko interesovanje i masovan odziv na besplatne preventivne preglede, kao i prilikom prethodnih deset dana, najbolja su potvrda da su građani Srbije prepoznali značaj ove akcije Ministarstva zdravlja kao i da je javna svest o značaju prevencije kao osnove očuvanja zdravlja višestruko porasla u našem društvu - ističe se u saopštenju i zaključuje: 

- Upravo to, kao i nekoliko hiljada građana Srbije kod kojih je prilikom pregleda otkriveno i prevenirano neko od ozbiljnih oboljenja, cilj su ove akcije Ministarstva zdravlja, koje će sa aktivnostima usmerenim ka prevenciji nastaviti i u narednom periodu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading