Počinje Kongres posvećen prevenciji kardiovaskularnih bolesti

Autor: Republika

Vesti

25.10.2018

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu se od 26. do 28. Oktobra ove godineu hotelu “Crowne Plaza” održava Medjunarodni kongres dva istaknuta udruženja posvećena personalizovanoj prevenciji, dijagnostici i terapiji kardiovaskularnih bolesti al i drugih oboljenja. Ovaj kongres je jedinstven po svojoj multidisciplinarnosti i velikom broju učesnika iz velikog broja zemalja Evrope i Sveta.

RepublikaFoto: Promo foto

 

Na kongresu će svoje naučne radove predstaviti više od 60 predavača iz preko 20 zemalja. 

Registrovano je više od 1000 učesnika što pokazuje veliko interesovanje stručnjaka za HISPA&ISVH program očuvanja zdravlja.

Kao što je poznato prema zvaničnim statističkim podacima svaki drugi stanovnik ove zemlje ali i zemalja regiona umire od kardiovaskularnih oboljenja pre svega infarkta šloga. Upravo u godini u kojoj obeležavamo 100 godina od završetka 1. Svetskog rata kada je Srbija po broju stanovnika gotovo prepolovljena, moramo ponovo ujediniti snage i napraviti snažan front protiv najvećih ubica sadašnjice, kardiovaskularnih oboljenja.

Medjunarodno udruženje za vaskularno zdravlje (ISVH-International Society for Vascular Health) okuplja veliki broj stručnjaka sa svih 5 kontinenata čiji je osnovni cilj savremena kvalitetna dijagnostika i lečenje krvnih sudova. Osnovna tema ISVH kongresa je”merenje krvnog pritiska” u godini kada su posebno izražene kontroverze o načinima adekvatnog merenja krvnog pritiska, koncepta normalnih vrednosti pa i terapijskih modaliteta. Predavači su ugledni profesori i lekari iz Rusije, Ukrajine, Francuske, Poljske, Jermenije i drugih zemalja.

HISPA (Udruženje centara za hipertenziju, prevenciju infarkta i šloga) je međunarodno udruženje koje okuplja preko 2000 lekara iz 7 zemalja sa osnovnim ciljem da identifikuju, leče i prate bolesnike sa visokim rizikom za nastanak infarkta i šloga. Ove godine HISPA obeležava jubilej – 5 godina života i rada. Upravo je ovaj kongres prilika da pokažemo naše naučne rezultate i dogovorimo se o daljim strateškim ciljevima.

Glavne teme HISPA kongresa su kako nefarmakološke mere lečenja (primena adekvatne ishrane-neslana i nemasna ishrana,fizička aktivnost id r) u lečenju kardiovaskularnih bolesti i dr) tako i primena savremenih lekova,  pomoćnih lekovitih sredstava kao i najnovijih medicinskih uredjaja .

Na ovom kongresu će na posebnoj sesiji posvećenoj edukaciji biti predstavljena nova “On-line” platforma HISPA-e za kontinuiranu medicinsku edukaciju lekara.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading