LEP GEST ZAPOSLENIH U LESKOVAČKOJ TRGOVINI: Dedu opljačkali, radnici "Lidla" mu sve ponovo kupili!

Autor:

Vesti

25.10.2018

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Linda iz Pečenjevce postala je svojevrsni simbol Lidla u Leskovcu kada je na dan otvaranja ove trgovine došla još pre pet časova, ali malo ko zna za plemeniti podvig zaposlenih u ovom marketu koji su pritekli u pomoć starijem sugrađaninu koji je opljačkan po izlasku iz njihove prodavnice.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Čitav događaj zbio se u danima neposredno po otvaranju, a obelodanio ga je na Fejsbuku izvesni Goran Petrović iz Leskovca prepričavši scenu kojoj je prisustvovao.

- Pre par dana sam bio u "Lidlu" u Leskovcu. Neki deka kupio je sa poslednjih 1.500 dinara hranu. Dok se okrenuo bicikl da otključa, maznuli mu kesu iz korpe. Deka se rasplakao. Nemate pojma kako je to žalosno gledati. Jedna radnica iz "Lidla" je prišla, saslušala i rekla da uđe. "Kupi opet isto, a ja ću platiti. Nemoj plakati". Deka plače, ali jok, sramota ga. Onda je naišla njihova menadžerka i umešala se, radnici zabranila da ide po novac. Rekla je deki da uzme velika kolica i napuni do vrha. Ništa nećeš platiti. Pratim šta se dešava, ćutim i ne verujem. Deka opet krene i uzme robu tačno za 1.500 dinara, kao i prvi put. Ove dve cure ga ubeđuju da slobodno uzme još nešto. Deka ništa. Odveli ga pored peciva: uzmi poručaj. On uzeo samo jednu rolnicu, šta li. Meni nije bilo dobro. I na kraju vidim - platile one čim je deka zamakao... Kao fol treba proći kroz kasu, a deka nije skontao. Znači, dok sam živ kupovaću u "Lidlu" jer tamo rade veličine. Kako su ih birali, ne znam, ali "Lidl"je broj jedan - napisao je Petrović.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Gužve u Lidlu

Iz "Lidla" su potvrdili istinitost ovog događaja.

- To se zaista desilo, više kolega je učestvovalo. Jednostavno smo reagovali ljudski - skromno kaže jedna od heroina ove priče koja nije želela da se posebno ističe, jer su, kaže, reagovali timski.

Maša dobija novi dom

Jedan od sledećih objekata "Lidla" biće na Adi. Mnoge organizacije za zaštitu životinja upozorile su da je plac na kome se gradi već 16 godina dom kuje po imenu Maša, pa je kompanija odlučila ne samo da joj napravi novu kućicu, već i obezbedi hranu.

- Kao društveno odgovorna firma koja brine o zajednici i svojim komšijama, "Lidl" će za Mašu pronaći mesto na parceli i obezbediti joj novu kućicu. Dodatno, kompanija će osobama koje već godinama brinu o Maši obezbediti i određenu količinu hrane, kako bi svakoga dana imala kvalitetan obrok - navode u Lidlu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading