ŠOKOVI: SUTRA MRAZ, A ZA VIKEND 27 STEPENI! Nagla promena, ali to nije NAJGORE!

Autor: Republika

Vesti

24.10.2018

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jutro će sutra u većini krajeva Srbije biti vedro, mestimično uz slab prizemni mraz, osim na jugu i i jugoistoku, dok se za vikend prognozira letnjih 27 stepeni!

RepublikaFoto: pixabay.com
Mraz

Naime, kako javlja Umbrella, očekuje nas neverovatno toplo vreme za vikend!

Pomeranje sata

Međutim, ovo neće biti jedini šok za organizam, jer se u noći između subote i nedelje pomera sat.

Vreme narednih dana

Prolazno naoblačenje koje će pre podne zahvatiti zapad i sever Srbije, popodne će se proširiti i na ostale predele, a slaba kiša se očekuje samo ponegde u Vojvodini.

Severozapadni vetar će biti slab do umeren, a na istoku i u planinama pre podne povremeno i jak. Jutarnja temperatura biče od nule do pet stepeni, a najviša dnevna od 12 do 17. I u Beogradu će sutra jutro biti vedro i hladno, na širem području grada uz slab prizemni mraz. Od podneva će vreme biti oblačno, ali suvo. Severozapadni vetar bće slab do umeren. Jutarnja temperatura kretaće se od jednog do četiri stepena, a najviša dnevna oko 14 stepeni.

RepublikaFoto: pixabay.com

Narednih dana vreme u Srbiji biće toplo s temperaturom oko i iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine. Za vikend i početkom sledeće sedmice se očekuje umeren do jak južni i jugoistočni vetar, ponegde s udarima olujne jačine.

Vreme će uglavnom biti suvo, s dužim sunčanim periodima, osim u ponedeljak i utorak kada će biti promenljivo, ponegde s kišom i lokalnim pljuskovima, u ponedeljak uglavnom na zapadu i jugozapadu, a u utorak i u ostalim predelima Srbije.

Biometeorološka prognoza za četvrtak 25. oktobar: Osobe sa srčanim problemima i varirajućim krvnim pritiskom mogu osetiti pojačane tegobe, a oprez se savetuje i astmatičarima. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu malaksalosti, glavobolje i neraspoloženja.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading