OD SUTRA SMRZAVANJE! Ledeni olujni vetar donosi drastičan pad temperature na koji ćemo teško da se naviknemo!

Autor: Tanjug

Vesti

23.10.2018

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početak jeseni nas je razmazio jer su temperature bile daleko iznad proseka, ali zato ćemo sada pretrpeti temperaturni šok! Nagli pad temperature ne odgovara ni zdravim osobama, a posebno hroničnim bolesnicima tako da će naredni period biti veoma težak pa treba povećati oprez. U Srbiji će sutra biti oblačno i vetrovito. Pre podne na severu, a od sredine dana i u ostalim krajevima mestimično sa kišom, uz osetan pad temperature i pojačan severozapadni vetar. Tokom noći u planinskim predelima očekuje se kratkotrajna pojava snega!

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Foto: Ilustracija

Vetar će ujutru i pre podne biti slab i umeren, a od sredine dana jak, sa udarima olujne jačine. Jutarnja temperatura od 3 stepena na jugu, do 11 C na severu, najviša dnevna od 14 do 19 C. Uveče i tokom noći doći će do prestanka padavina i postepenog razvedravanja sa severoistoka, uz slabljenje vetra.

U Beogradu će biti oblačno i vetrovito, od sredine dana sa kišom uz osetan pad temperature. Duvaće umeren i jak vetar, po podne povremeno sa udarima olujne jačine. Jutarnja temperatura oko 10 C, najviša dnevna oko 15 C. Uveče će doći do prestanka padavina, razvedravanja i slabljenja vetra.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiiji će u četvrtak ujutro biti hladno, ponegde sa slabim prizemnim mražem, tokom dana u severnim, zapadnim i centralnim krajevima prolazno umereno naoblačenje koje će tek ponegde na severu usloviti slabu kratkotrajnu kišu. Od petka do nedelje očekuje se pretežno sunčano, zatim promenljivo, ponegde sa kišom, uglavnom na zapadu i jugozapadu Srbije. Najviša dnevna temperatura od petka u porastu i biće iznad prosečnih vrednosti. Za vikend i u ponedeljak duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, koji će ponegde imati i udare olujne jačine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading