OBRT SLUČAJA U KRAGUJEVCU: Majka bolesnog deteta koje nisu hteli da pregledaju od ranije problematična?

Autor: Republika

Vesti

20.10.2018

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Violeta Cvetković (29) koja tvrdi da njenu bolesnu ćerkicu u Domu zdravlja Kragujevac prekjuče niko nije hteo da pregleda, od ranije je poznata kao problematina jer je ranije pravila incidente na odeljenju ginekologije. Zahtevala je da joj rade kiretažu na Badnji dan i tukla se s drugim pacijentkinjama.

RepublikaFoto: facebook.com
Bolesna devojčica

Kako saznajemo, pre deset godina je bila osuđivana za rušenje spomenika kao pripadnik sekte.

Violeta koja ima humanitarnu organizaciju za pomoć porodiljama, snimila je incident telefonom i osula paljbu po lekarima doma zdravlja, a Ministarstvo zdravlja je odmah poslalo inspekciju da ispita slučaj.

Iz Doma zdravlja Kragujevac su najavili da će da je tuže jer je, kako tvrde, dete pregledano i jer je neovlašćeno snimala lekare.

- Dete je pregledao dr Boban Ćupić i propisao je terapiju. Majka, nezadovoljna očigledno iz svojih razloga, tražila je pregled kod drugog lekara dr Nade Ilić koja je bila izabrani lekar deteta, ali zbog bolesti i dužeg bolovanja, majka je promenila pedijatra u februaru ove godine. Neovlašćeno snimanje zaposlenih, uvrede, otimanja faksimila lekaru, lupanje istim po papirima na radnom stolu uznemirilo je ostalu decu i roditelje - stoji u saopšenju koje su potpisali direktor Doma zdravlja dr Vasilije Antić i PR Danijela Petrović. 

Foto: facebook.com
Odbile da prime bolesno dete?

Kako je njen slučaj zapalio društvene mreže, među brojnim komentarima podrške, našao se i odgovor doktorke pedijatra uz Prijepolja koja misli drugačije.

 

 

Dakle, pedijatar smatra da je Violeta ta koja je odgovorna za detetovu bolest i da je reagovala neadekvatno.

Oglasila se i Lekarska komora Srbije

Lekarska komora Srbije najoštrije osuđuje tekstove koji su objavljeni u domaćim medijima, kao i objavljivanje snimka na portalima domaćih medija koji je napravila pacijentkinja Violeta Cvetković u Domu zdravlja u Kragujevcu.
 
Snimanje kamerom, maltretiranje, javno prozivanje, uznemiravanje i remećenje u radu zdravstvenih radnika mora da bude oštro sankcionisano, a nikako ne sme da bude podržano od strane medija i povod za širenje negativne slike o zdravstvenim radnicima u javnosti.
 
Skrećemo pažnju i da je pacijentkinja koja je snimak objavila već dolazila u konflikte sa lekarima, kao i sa drugim pacijentima, cak i u fizicke sukobe.
 
Lekarska komora Srbije zato apeluje na medije da postuju novinarski kodeks i da ne pustaju olako neproverene i netacne informacije. Niko od nas lekara ne zeli da sakrije i zastiti onog ko ne radi odgovorno i profesionalno, prvi cemo ustati protiv takvih, ali to isto trazimo i od medija. Da odgovorno i profesionalno obavljaju svoj posao i da makar uvek imaju zastupljene obe ili koliko god strana je vec ukljuceno u neki konkretni dogadjaj.
Samo na taj nacin, zajednickim radom, mozemo da povratimo poljuljano poverenje izmedju pacijenta i zdravstvenog radnika. Za to nam je potrebna istina u medijima, kakva god ona bila, a ne lazni senzacionalizam i ostrasceni i jednostrani komentari.

Šta vi mislite posle svega?

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading