POPOVIĆ IVKOVIĆ SA AMBASADORKOM LIBANA: Ulazak Kosova u Interpol je kršenje međunarodnog prava!

Autor: Republika

Vesti

19.10.2018

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković istakla je danas u razgovoru sa ambasadorkom Libana Nadom Al Akl i otpravnicom poslova ambasade Venecuele Dijom Nader de El Andari da bi eventaulna odluka o prijemu tzv. "Kosova" u Interpol predstavljala kršenje međunarodnog prava.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Ona je naglasila da je zahtev Prištine za članstvo u Interpolu pokušaj politizacije te organizacije i da bi eventualnim prijemom bila prekršena Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN. 

Popović Ivković je podsetila da prema pravilima i procedurama Interpola samo države članice Ujedinjenim nacija i posmatrači u UN mogu biti članovi ove međunarodne policijske organizacije.

Eventualna odluka o prijemu, kako je naglasila, bila bi presedan sa nesagledivim štetnim posledicama. 

Popović Ivković se zahvalila Libanu i Venecueli na nepriznavanju tzv. "Kosova", poštovanju međunarodnog prava i podršci Srbiji u očuvanju integriteta i suvereniteta.

Prema njenim rečima, odnosi Srbije i ove dve države su tradicionalno dobri i prijateljski. 

RepublikaFoto: MUP Srbije

Ambasadorka Nada Al Akl istakla je da je Liban posvećen poštovanju međunarodnog prava i da Srbija može računati na podršku ove države.

Otpravnica poslova ambasade Venecuele Dija Nader de El Andari naglasila je da je stav ove države nepromenjen i principijelan kada je u pitanju glasanje o zahtevima tzv. „Kosova“ za članstvo u međunarodnim organizacijama i institucijama.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading