Dva ministarstva oformila zajedničke timove zbog velikog broja požara, evo šta će oni raditi!

Autor: Republika

Vesti

19.10.2018

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede formirali su zajedničke timove sa ciljem sprečavanja spaljivanja ostataka useva i drugog niskog rastinja na poljoprivrednom zemljištu.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Timovi su formirani od predstavnika Sektora za vanredne situacije i Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova i inspektora Odeljenja poljoprivredne inspekcije za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede.

Timovi su sinoć izvršili obilazak autoputa, od Šida do Šimanovca i tom prilikom su pripadnici Sektora za vanredne situacije lokalizovali i ugasili dva požara, jedan na području opština Ruma, a drugi na području opštine Pećinci. 

U toku je utvrđivanje identiteta lica koja su izazvali požare, kao i vlasnika, odnosno korisnika poljoprivrednog zemljišta, protiv kojih će biti podnete odgovarajuće prijave nadležnim organima.

Kontrole poštovanja Zakona o zaštiti od požara i Zakona o poljoprivrednom zemljištu od strane vlasnika, odnosno korisnika poljoprivrednog zemljišta, biće nastavljene i narednih dana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading